Biografie

Na ruim twintig jaar in de podiumkunsten te hebben gewerkt, werd ik in 2011 tennisleraar. Sinds 1 oktober 2017 werk ik als zelfstandig clubtrainer bij ATC Kadoelen in Amsterdam nadat ik er al een paar jaar via tennisschool Tennis Op Maat lesgaf. Ik vind Kadoelen een van de mooiste tennisparken in Amsterdam: overal om me heen is ruimte, het is er groen en er vliegen nooit vliegtuigen over.

De ideale omgeving voor ont-moeten*: je bent samen en werkt samen, het oordeel bestaat niet en in tegenstelling tot ons dagelijks leven moet niks. Dat leidt tot tennisles met: plezier in tennis en leren; technische en tactische verbetering; aandacht voor gezondheid, veiligheid en vrijheid; oog voor persoonlijke aanleg en uitdaging; creatieve en uitdagende spel- en oefenvormen.

Dit -eh- DNA is mede ontstaan op de Jump-In scholen in Amsterdam, waar ik naschoolse programma’s tennis en racketsport verzorg voor kinderen uit groep 1 t/m 8. Jump-In is het programma voor basisscholen die een steuntje in de rug nodig hebben.

Behalve tennisleraar ben ik gevorderd instructeur Athletic Skills Model (ASM), een methodiek die sporters fitter en atletischer maakt. Dat helpt blessures voorkomen en beter bewegen. Op zoek naar inhoudelijke onderbouwing van de manier van lesgeven die ik intuïtief ontwikkelde, tipte een collega uit het onderwijs mij ASM. Ik vond er meer dan ik had gehoopt. De twee leergangen ASM gaven indirect de aanzet tot deze website.

* Voor de term ont-moeten dank ik Lucas de Man, theater- en televisiemaker.